Naxçıvan Muxtar Respublikası
+8-13°
0- 5°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tərtər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
+9 -14°
0-5°
Mərkəzi-Aran
+10-15°
+0-5°
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
+ 10 -14°
+4-6°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
+8 - 13°
+3 - 5°
Meksika mətbəxi ikinci dolma festivalında - FOTO
Tarix: 15.07.2017 | Saat: 10:56:00
Bölmə:Mədəniyyət | çapa göndər

Meksika mətbəxi Xaçmaz şhərində bu gün keçirilən 2-ci Beynəlxalq Dolma Festivalında iştirak edir.

Meksikanın ölkəmizdəki səfirliyindən hafta.az-a verilən məlumata görə, tədbirdə iştirakın məqsədi ikitərəfli mədəni əlaqələri genişləndirmək, UNESCO tərəfindən Bəşəriyyətinin Qeyri-Maddi Mədəni İrsi elan olunmuş Meksika mətbəxini təşviq etmək, milli adətləri tanımaq və onlar arasında oxşarlıqlar tapmaqdan ibarətdir.

Məlumatda deyilir ki, Azərbaycanda ilk dəfə olaraq “Tamal” təamının rəsmi təqdimatı olacaq. “Tamal”ın kökü ispanların Meksika torpaqlarına gəlişinə qədərki dövrə aiddir. O zamanlar həmin yemək dini mərasimlər zamanı ehsan kimi təqdim olunardı. Hazırda bu yemək Meksika mətbəxi və mədəniyyətində vacib yer tutur. Onun 500-dən çox növü var. “Tamal” sözünün mənşəyi nauatl dilindəki “Tamally” sözündən gəlir və “dolma” mənasını verir. Qarğıdalı, banan və ya digər yarpağa bükülə bilər.

Tamal necə hazırlanır? Şirin və ya şirin olmayan hazır içlik xəmirlə qarışdırılır və ya xəmirə doldurulur. Sonradan banan, qarğıdalı və ya digər yarpaqlara bükülərək buxarda bişirilir.


... dəfə oxunub.

Bölməyə aid digər xəbərlər
Xəbərə şərh yaz
28.07.2017
27.07.2017
26.07.2017